Какво не знаем за боята за коса?

В днешни времена жените все по-често и от все по-крехка възраст посягат към боята за коса. Пазара ни обсипва с продукти,от който можем да се възползваме и, с който можем да експериментираме. Сменяме цветове, правим кичури, потъмняваме и изсветляваме косите си без проблем. Някой жени се доверяват на стилист да обагрят косите им, други го правят в домашни условия. Въобще живеем в свят, в който можем да сме много цветни и различни.

Но хубавото свършва до тук!

Замисляли ли сте се какво слагате на главата си? Е аз ще ви отговоря на този въпрос.

Боята за коса е химична субстанция, която може да предизвика куп алергии и рак. Химикалите, който се отлагат в организма ни от боята много дълго време остават в него докато бъдат напълно изолирани.

Опасните съставки в тази козметика са много. Анилина съдържащ се в някой бои за коса се съдържа и в боята за обувки. Срещу него в уикипедия е написано „силно отровно органично вещество“.  Лошо звучи нали?

Парафенилендиамин  е една от главните съставки на тъмните бои, къната дори и в пигментите за татуировки, а именно това е една от опасните съставки предизвикващи рак. В по-светлите бой съдържанието му е по-малко, но това не значи, че са безвредни.

Решение не са и така лансираните без амонячни бой, който не съдържат амоняк. Той просто е заменен с не по-малко вредни химични съединения влияещи на здравето ни.

Много е важен състава на този вид продукти. Има професионални бои, които не съдържат вредни субстанции, има и природни бои, с който не бихте поели такъв риск за здравето си. Държа да уточня, че не всички природни продукти са напълно природни. Важен е да гледаме съдържанието на продукта и ако не сте запознати с химичните съставки доверете се на специалист, за да подбере най-безвредния продукт за вас!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *